Länk till 24mx.se
Länk till 24mx.se
Länk till 24mx.se

Fri annonsplats för
Enduro & Motocross (MX)

1962 st besökare just nu..


Sitenyheter

2017-02-10 - Bytt protokoll till https på hela siten

Nu har vi bytt protokoll på hela siten till https (HyperText Transfer Protocol Secure) mot tidigare http. Det gör att "data" som skickas mellan din webbläsare och EnduroMX-webbserver är krypterad och garanterad av det underliggande certifikatet.

/Urban


2014-03-05 - Alla annonser samlat under sin egen annons.

Har man som privatannonöser flera annonser så visas alla annonser samlat under respektive annons. Det underlättar för tex. en potentiell köpare - då det många gånger kan vara idé att köpa flera saker samtidigt av annonsören.

/Urban


2013-04-02 - Uppgraderad databas

Nu har vi gjort en lite större uppgradering av databasen. Sökningarna har blivit snabbare men framförallt är prestandan på hela på hela EnduroMX bättre.

/Urban


2013-02-01 - Nytt sätt att betala för premiumannons

Ville man ha extra exponering av sin radannons kunde man tidigare uppgradera sin annonsen till en premiumannons genom att skicka ett betalsms. Från 1 februari har de telecommonopolet Telia, Telenor, Tele-2 & Tre valt att ta bort möjligheten till sms-betalning utan registrering.

Med det har vi valt att gå över till betalsamtal och satt upp ett eget betalnummer 0939-1119004 som man kan ringa till och ange sitt annonsnummer för att uppgradera sin annons till en premiumannons eller för företag betala sin radannons.

/Urban


2012-03-28 - Nu visas dina annonser under dina inlägg i forumet.

Har man lagt in radannonser på EnduroMX som visas dessa även när du skriver något i forumet. Detta för att ge extra exponering åt dina annonser. Har du flera annonser väljer slumpen ut en av dessa i första skedet och visas som en klickbar länk. Klickar man på Visa XXXX´s annonser [X st] så visas alla dina annonser med tillhörande bild under ditt inlägg.

Detta fungerar om du var inloggad när du la in annonsen/annonserna.

/Urban


2012-03-12 - Extra exponering av Premiumannonser överst i forumet.

Nu får Premiumannonser extra exponering överst i forumet. Två premiumannonser visas åt gången och växlas automatiskt. Vilka som visas och ordningen väljs av slumpen.

Premiumannons är en radannons där man som privatperson valt att köpa extra exponering smidigt med ett betalsamtal (betal-sms) som kostar 50 kr för 6 veckor.

Läs mer om Premiumannonser.

OBS! Betal-sms är utbytt till betalsamtal från 2013-02-01!

/Urban


2011-12-16 - Direktlänk till annonserna som QR-Code

Nu finns direktlänken till varje annons som en QR-Code i annonsen. QR = Quick Response.

Du som har en modern telefon med ett program som scannar qr-code kan läsa av koden (en fyrkantig ruta med tecken) direkt från skärmen och då få en direktlänk till annonsen. QR-programmen till din telefon kan heta tex. QR-reader, QR-Scanner osv, lagrar oftast dina avläsningar som en lista.

En smidig funktion då du hittat en eller flera annonser på datorn och vill ha tillgång dessa när du t ex åker och tittar på en hoj - detta utan att behöva söka upp annonserna igen.


Exempel: EnduroMX url som QR-code

PS. Tänk på att detta är länkar vilket innebär att om du åker till en annonsör där det inte finns uppkoppling kommer länken inte att fungera alternativt visa bara lagrat(cachat) innehåll.

/Urban


2011-10-28 - Ny statuslinje som visar hur länge man varit medlem.

Nu finns orange statuslinje ovanför de andra statuslinjerna (Kugg+Sitekugg) som visar grafiskt hur länge man varit medlem på EnduroMX forum. Den visas i medlemsprofilen när man varit medlem 5 år eller mer. Detta gäller endast medlemmar med en egen medlemsprofil.

Medlemsinloggningen kom 2002-05-06 men innan det var det även många som använde och skrev i forumet. De namn som vi lyckats matcha med dagens nickname har vi uppdaterat "Medlem-sedan-datumet".

Status linjen innehåller även lite extra information om man ställer pekaren över linjen.

/Urban


2011-05-13 - Samlade medlemstips

Många medlemmar har haft önskemål om att vi skulle samla ihop alla medlemstips på en egen sida för att göra det lite mera överskådligt. Nu finns ett första utkast som kan ses under rubriken Medlemstips.

/Urban


2011-04-25 - PremiumAnnons för extra exponering.

Vill man ha extra exponering av sin annons (MC-Säljes/Delar & Tillbehör) kan man uppgradera annonsen till en PremiumAnnons.

PremiumAnnonser visas:

 • Utfälld och med extra text och liten bild vid sökningar.
 • Startsidan i mitten - slumpvis.
 • Forumsidorna i högra spalten - slumpvis.
 • MC-Säljes/Delar & Tillbehör högra spalten - 2/1 st slumpvis.
 • Gäller i 6 veckor (42 dagar).

För att uppgradera sin annons skickar man ett SMS till Nr: 72345 med texten i meddelandefältet: enduromx AnnonsNr*

*OBS! Här skrivs annonsen nummer in.

50 kr (inkl moms) debiteras din telefonräkning.

PS. Det är viktigt med mellanslaget efter enduromx och att man skriver det i meddelandefältet (obs ej i ämnesfältet som vissa telefoner har). Om det har det fungerat får du alltid ett tack-sms i retur. Inget tack-sms i retur = ingen debitering.

PS2. Det gäller privata annonser som ej är kommersiella (kommersiella = privat import för försäljning).

PS3. Viktigt! Att annonsera på EnduroMX privat är och förblir gratis för privatpersoner (ej kommersiella).

/Urban


2011-04-15 - Fälgstorlek på MC-säljesannonserna

När man lägger in en MC-Säljesannons kan man nu även välja fälgstorlek tex. 19"/16". Fälgstorlekarna visas alltid med framfälgen först. Är man osäker på hojen fälgstorlek kan man välja alternativet [Vet ej!]

Ibland kan det hända att man olika uppsättningar fälgar tex 21"/19" och 21"/18" och då kan du välja en av dessa och skriva den andra i annonstexten.

Fälgstorleken visas som en extra kolumn vid sökningen på MC-Säljesannonserna.

Tanken är att förenkla för framförallt de som söker hojar i mellanstorlek 85/150 cc som ofta finns som hög- eller låg-hjuling. Det är även en början på införandet av ett MC-modellregister.

/Urban


2011-03-09 - Alla radannonser indexeras hos AllaAnnonser & AktuellMotorsport

Alla radannonser indexeras av siten AllaAnnonser.se som samlar ihop alla annonser i sverige på sin site.

Sedan tidigare har även motorsportsiten AktuellMotorsport.se indexerat annonserna från EnduroMX.

PS. För att få bättre balans i kuggtävlingen har vi ändrat antal utdelade (sitekugg) för banrapporter from 2011-03-01. Läs mer om banrapporter.

/Urban


2011-02-22 - Komponent för e-post utbytt.

Nu har vi bytt komponenten för e-post till en lite nyare variant.

Den har stöd för fler olika textkodningsformat tex. utf-8 vilket gör att det fungerar bättre på mobila enheter. Den är även mycket snabbare.

Då nästan alla idag kan läsa html-formaterad e-post så använder vi numera det som standard på hela siten. Skulle det visa sig att man inte kan läsa html i sin e-postklient så bifogas meddelandet även som en ren text-fil.

E-postens huvud ser ut som följande - här något krympt:

/Urban


2011-02-17 - Service orsakade större stopp på EnduroMX

För att öka prestandan på databasen hade vi en inplanerad service under natten och som normalt brukar ta ca: 15 min. Tyvärr gick det inte lika smidigt denna gång utan vi stötte på en del problem.

Det som hände på EnduroMX 2011-02-16 22:16 - 2011-02-17 00:30 saknas tyvärr. Det gäller allt såsom annonser, forum osv för kvällspigga besökare.

Det positiva är att nu ser problemet ut att vara löst och vi ser ut att ha en bättre prestanda på databasen.

/Urban


2010-11-23 - Ny urvalsmöjlighet i forumet

Nu kan man kryssa i eller ur de olika typerna av trådar för att underlätta då man tex. bara vill se Banrapporter eller Medlemstips.

Trådtyperna som man kan välja av är:

 • Normal
 • Info
 • Profil
 • Banrapport
 • Medlemstips

Arkiv, Sedan kan man som tidigare välja kryssa i Arkiv och då visas även äldre trådar

Vill man se tex alla medlemstips kryssar man bara i Medlemstips + Arkiv.

PS. För att kunna använda arkivet ska man vara inloggad som medlem.

/Urban


2010-11-11 - Extra tävling för medlemstips fram till 31 dec

För att uppmuntra dig som medlem att skriva mera medlemstips inför vi nu en extra medlemstipstävling som är utanför den vanliga kuggtävlingen och gäller fram tom den 31 december 2010.

Den som erhåller flest (sitekugg) för just medlemstips från 1 nov tom 31 december 2010 vinner. Priser utgår till första-, andra- och tredje-plats enligt följande.

 1. GoPro HD Helmet Hero
 2. 1.500 kr värdecheck
 3. 800 kr värdecheck

Vid samma antal (sitekugg) särskiljs medlemarna åt i hur man har placerat sig i vanliga kuggtävlingen. För att deltaga gäller samma som i kuggtävlingen att man är medlem med giltig profil och att man röstar ut sina samtliga pluskugg.

Skriver du ett bra medlemstips kan du erhålla 5, 10, 15, 20 eller 25 st (sitekugg) och du har även chans att även få (pluskugg) från andra medlemmar som gillade tipset. Detta kan göra att du placerar dig bättre i vanliga kuggtävlingen men även nu fram till 31 december 2010 vara med och vinna något av priserna i denna Extra Medlemstipstävlingen.

Läs mer om medlemstips och tävlingen.

Tidigare kunde man för ett medlemstips få 5 eller 15 st sitekugg men nu har vi utökat till 5, 10, 15, 20 eller 25 st (sitekugg). Hur många sitekugg man blir tilldelad är beroende på hur detaljerat tipset är och hur mycket man ansträngt sig.

Det finns en [MEDLEMSTIPSTÄVLING - Topp 5] på forumsidorna och är man inloggad kan man nu även se hur många sitekugg de som ligger främst har.

/Urban


2010-06-15 - Topp 25 med statuslinje.

Nu visas en Topp 25 av de som totalt har erhållits flest (pluskugg) samt (sitekugg).

Uppdelat i två tabeller för (pluskugg) respektive (sitekugg) med statuslinjer fallande.

1. Erhållna kugg i % av den medlemmen som har erhållit flest
2. Erhållna kugg i % av den medlemmen som har erhållit flest
3. Erhållna kugg i % av den medlemmen som har erhållit flest
1. Erhållna sitekugg i % av den medlemmen som har erhållit flest
2. Erhållna sitekugg i % av den medlemmen som har erhållit flest
3. Erhållna sitekugg i % av den medlemmen som har erhållit flest

/Urban


2010-05-10 - Banrapport

Nu kan man som medlem lägga in Banrapporter om man besökt, tränat eller tävlat på en MX-Bana.

När du lägger in en aktuell banrapport erhåller du som medlem 5, 10 eller 15 st (sitekugg) och med det ökar din totala chans att få pris i EnduroMX Kuggtävling.

I forumet visas banrapporter med symbolen .

Komigångbonus: De 3 första som lägger in en banrapport innehållandes minst ett aktuellt varv eller mer med hjämkamera primeras med 10 st extra (sitekugg). Vilket ger 15 + 10 = 25 st (sitekugg) och med gällande ställning nu när detta skrivs ger 25 st (sitekugg) en klar topp 3 placering i kuggtävlingen.

Läs mer på banrapport.

/Urban


2010-04-15 - Statuslinje visar total kugg- & sitekuggstatus.

Nu finns det är 2 st statuslinjer som visar totalstatus för erhållna kugg(gröna) samt för sitekugg(svarta) i förhållande till den medlem som för tillfället har flest kugg/sitekugg totalt. Statuslinjerna visas till vänster i inlägg/svar under medlemmens profilinfo samt i medlemsprofilen.

Erhållna kugg i % av den medlemmen som har erhållit flest
Erhållna sitekugg i % av den medlemmen som har erhållit flest

Endast de som har erhållit kugg alt. sitekugg har en statuslinje.

För att se medlemmens profilinfo och de olika statuslinjerna krävs att man själv är inloggad och har en fungerande medlemsprofil.

/Urban


2010-03-28 - Filmklipp i forumet

Nu har vi lagt till möjlighet att addera externa filmklipp i forumet. Man kan enkelt kopiera filmklippets url alt embeddedkod och klistra in i fältet addera filmklipp när man skriver ett inlägg/svar. Man kan addera upp till 12 st filmklipp per inlägg eller svar.

Se filmklipp!

För att se filmklippen i inlägg/svaren klickar man på ovanstående filmklippssymbol i inlägg/svar.

Vill man se de senaste filmklippen som adderats till forumet kan man se de under rubriken [FORUM] [FILMKLIPP]

Filmklippen kan vara från youtube, freecaster & vimeo. Saknar du en leverantör som kan leverera en embedded-"visare" som inte kräver inloggning meddela oss gärna.

/Urban


2009-11-28 - Serverflytt

Tidigt lördag morgon flyttade vi EnduroMX-serverutrustning till en ny internetleverantör primärt för att få ett bättre supportavtal och även lite bättre prestanda.

Under själva flytten var sidan nere helt och flytten tog totalt ca 3-4 timmar. Det är många saker som ska fungera men allt gick väldigt bra.

Med en serverflytt får man även nya ip-adresser till servern som ska slå igenom i alla DNS´er (DomänNamnServrar) vilket gjorde att det vissa besökare under några timmar hade svårt att nå EnduroMX.

/Urban


2009-11-20 - Lite tydligare när man lägger in annonser

När man lagt in en eller flera annonser har de adderats till en lista (typ varukorg) med rubriken "Nyinlagda - ej aktiva annonser". De har legat i listan tills sessionen avslutats.

Har inte annonserna blivit aktiverade (sker manuellt för bästa kvalitet) och man har återkommit kanske någon timme senare har man inte kunnat se annonserna i listan efter man loggat in - vilket varit lite förvirrande.

Numera är det ändrat så att om man var inloggad när man la in annonserna så finns de kvar i listan "Nyinlagda - väntar på aktivering" tills de blir aktiverade då hamnar det i listan "Aktiva annonser".

PS. Detta gäller då man har loggat in med sitt konto.

/Urban


2009-09-09 - Nu visas MX-Banornas positioner på kartbild

Nu kan man under MX-banor välja att visa resultatet som en kartbild innehållandes banornas geografiska positioner (POI). Kartorna är från Google Maps.

När man kollar på en specifik bana som har en inlagd position kan man även se en kartbild som visar var just den banan ligger. Det finns under rubriken [Kartbild] i menynivå 3.

Detta är den första versionen och i nuläget finns de flesta banors positioner med. Vet du positionen (GPS Latitud, Longitud) på någon av de banor som saknar position får du gärna mejla eller posta en ny tråd under banan.

Känner du till en bana som som inte finns med alla kan du addera en ny bana här. Numera kan en bana adderas utan att banan har någon ansluten klubb.

/Urban


2009-09-02 - Ändringar kuggtävlingen

Tidigare hade man 30 st (pluskugg) men då många tyckte att det blev lite för många och för att undvika panik de sista dagarna har vi ändrat till 15 st (pluskugg).

Det är samma sak som tidigare att för att själv kunna vinna priser måste alla (pluskugg) vara utdelade i slutet på månaden.

Ändringarna som har skett nu och tidigare av kuggtävlingen finns beskrivet på EnduroMX Kuggtävling.

/Urban


2009-08-14 - RSS-flöde på EnduroMX

Nu finns alla radannonser (inklusive MC-stulen) samt forumets trådar i rss 2.0 format. Klicka på symbolen för att se rss-flödet.

Alla nyare webbläsare har idag inbyggda rss-läsare och vill man visa ett urval av tex. MC-Säljesannonser på sin egen site finns det många olika varianter att "aggregera" ett rss-flöde.

Urvalet på fabrikat, län, fritext osv som valts bibehålls i rss-flödet.

Hör gärna av dig om du väljer att publicera något flöde på din egen site så samlar vi ihop dessa samt publicerar i en lista.

Idag när du lägger in annonser på EnduroMX publiceras dessa även på motorsportsiten Aktuell Motorsport samt annonsportalen AllaAnnonser för maximal exponering.

/L8


2009-06-30 - Tekniskt problem är löst

Nu är problemet avlöst och sidan ska fungera som vanligt. Är det någon som har något problem med siten så hör gärna av er till admin@enduromx.com så försöker vi lösa det.

/L8


2009-06-16 - Tekniska problem

Vi har en del tekniska problem som medför att siten går trögt ibland. Vi jobbar på att lösa det.

PS. Nu är problemet avlöst och sidan ska fungera som vanligt. Är det någon som har något problem med siten hör gärna av er till admin@enduromx.com så försöker vi lösa det.

/L8


2009-03-31 - Nu även 2 tecken i fritextsökningar

Tidigare har det av prestandaskäl varit krav på minst 3 st tecken vid alla fritextsökningar. Nu presterar databasen så bra att vi ändrar minsta antal tecken till 2 st vilket gör att det även går bra att söka på t ex: kx, xr, yz osv...

Detta gäller överallt där fritextsökning finns.

/Urban


2009-03-28 - Nya bildvisaren även på övriga bilder

Nu används den nyare effektivare bildvisaren även på visning av bilder som laddats upp i inlägg, profilbilder, profilhojar och bilder kopplade till MX-banor.

/Urban


2009-03-27 - Ny effektivare bildvisare för annonserna

När en annons har flera bilder kan man välja vilken bild man vill se genom att klicka på de små bilderna (tumnagelbilderna). Tidigare har hela sidan laddats om för att visa den valda bilden - nu laddas endast den valda bilden.

Detta gör det smidigare när man använder backsteg i webbläsaren för att komma tillbaka till föregående sida. Tidigare var man tvungen att klicka backsteg flera gånger.

/Urban


2009-03-17 - Påminnelsefunktion för Kuggtävling

För att ha möjlighet att vinna pris (1:a-10:e plats) i kuggtävlingen och eventuellt jokerpris krävs att man har röstat ut alla sina (pluskugg) under gällande tävlingsperiod (månad).

För att ingen ska missa sin vinstchans i kuggtävlingen finns nu en enkel påminnelsefunktion i kugglådan som visar hur många pluskugg du har kvar att dela ut för att ha chans till vinst.

När du är inloggad visas din kugglåda med ditt nickname i sidospalten på sidorna för forumet. Kugglådan visar grafiskt hur många kugg du delat ut och har kvar att dela ut.

/Urban


2009-03-08 - EnduroMX Kuggtävling modifierad

EnduroMX Kuggtävling är nu modifierad från Mars-09

Följande skillnad från föregående månad:

 • varje kugg är värt +1 eller -1 (tidigare -5,-4,-3,-2,-1,+1,+2,+3,+4,+5)
 • Man röstar på inlägget istället för just medlemmen - vilket gör att du kan rösta på samma medlem mer än en gång om medlemmen skrivit flera bra inlägg
 • Nu är det fler än . Fördelat på 30 st och 3 st just för att det är alltid roligare med plus än minus!

Ytterligare modifiering kan förekomma - vi är öppna för förslag!

Läs mer på Kuggtävling

/Urban


2009-02-08 - Nu finns Trial med som hojtyp under MC-Säljes

Nu finns hojtypen Trial med som kategori på MC-Säljes. Vi kommer även att lägga till klubb- och baninformation mm.

/Urban


2009-02-01 - EnduroMX Kuggtävling

Nu startar vi EnduroMX Kuggtävling.

Tävlingen går ut på att premiera de medlemmar som har gjort störst insats på forumet under gällande kalendermånad. Tanken är att du som blivit hjälpt, tipsad eller blivit bjuden på något kul kan tacka genom att dela ut ett av dina (pluskugg) till just det inlägget. Tycker du att någon skrivit något mindre bra kan du även dela ett av dina (minuskugg).

Tävlingen är även tänkt att fungera som en morot och kunskapsgenerator i forumet och pågå löpande varje kalendermånad.

Läs mer på Kuggtävling

/Urban


2009-01-01 - EnduroMX uppdaterat

Nu har vi gjort en en helt ny design på EnduroMX samt en hel del underliggande förändring.

De första dagarna hade vi lite inkörningsproblem och primärt med prestandan men efter vi installerat en kraftigare hårdvara för databasen har det rullat på riktigt bra.

/Urban


2008-11-12 - DNS-Problem för www.enduromx.com

I natt har vår ISP(webbhotellet) gjort en överflytt av DNS´er till en nyare plattform (DNS = DomainNameServers och hanterar domännamnen tex. enduromx.com).

Överflyttningen är genomförd men i samband med den inträffade ett fel som nu ska vara åtgärdat. Felet får dock konsekvenser i och med att man inte kunde nå enduromx - vilket många även såg.

När det gäller DNS-problem så är det inte bara att rätta till dessa utan det finns en inbyggd fördröjning som gör att det tyvärr kan ta lite tid. Normalt 1-24 timmar.

/Urban


2007-08-16 - Uppdaterad sökfunktion MC-Säljes

Utökade sorterings-/sökmöjligheter vid sökning på MC Säljes

 • Urval på årsmodell och pris.
 • Sökmöjlighet på hojtypen MiniMX (fiddy), som är små hojar gjorda för vuxna – alltså inte t ex. PW50 som är för barn.
 • Sorteringsmöjligheterna har förbättrats genom att fabrikat och modell har tillkommit samt att alla kolumner kan ändras till både stigande och fallande genom att man klickar på kolumnens rubrik eller pil.
 • Ett extra fält för fritextsökning har också tillkommit.
 • Då hela sökfunktionen på MC-säljes är omskriven är det även en nerkortad frågesträng i URL''en (länken till sidan).

  /Urban


2006-10-19 - Mailsvarsfunktionen uppdaterad.

Numera när man vill skicka mail till en annonsör, anmälare eller ett företag så öppnas inte ett nytt fönster utan nu visas ett mailformulär direkt under annonsen, anmälan eller företaget.

Detta för att ge bättre överblick samt göra det lite smidigare.

/Urban


2006-10-10 - Bläddringsfunktion, MC Köpes, Delar & tillbehör samt MC Stulen.

Bläddringsfunktion (<- Föregående # Nästa ->) som tidigare bara funnits på MC Säljes finns numera även på MC Köpes, Delar & tillbehör samt på MC Stulen.

/Urban


2006-09-26 - Flera bilder i MC-Stulen

Nu är MC-Stulen uppdaterat angående bilder. Tidigare kunde man ha en liten bild och nu kan man ha upp till 10 st större bilder.

Lite trist del att uppdatera...

En del hojar har kommit tillbaks men vem kunde tro att listan skulle innehålla mer än 500 st hojar som fortfarande är på drift :-(

/Urban


2006-04-27 - ''Mina MX-banor'' din medlemsprofil.

Nu kan man addera svenska MX-banor som man har kört på till sin egen medlemsprofil. Efter adderingen kan man sätta sitt eget betyg på banan, kryssa i om man har tävlat på just den banan samt markera som hemmabana. När 5 medlemmar har satt betyg på en specifik bana så visas banans medelbetyg i information under rubriken MX-banor.

Meddela oss gärna om du saknar någon svensk MX-bana så lägger vi till den.

/Urban


2006-04-02 - EnduroMX Forum STÄNGT/ÖPPNAT

Vad hände med forumet? Det bara försvann!
Kunde inte låta bli att skoja lite grand.
Om du var vaken och tänkte till
insåg du nog att det var första april.

STÄNGT

Första april eller inte - budskapet består.

/Urban


2005-09-21 - Fler bilder i delar & tillbehörsannonserna.

Nu kan man även ladda upp flera bilder i Delar & tillbehörsannonserna – maximalt 10 st bilder. När man laddar upp bilderna kan man även styra vilken bild som ska vara startbild (den första som visas i annonsen)

Är du medlem och inloggad när du lägger in annonsen så att annonsen kopplas till ditt Nick/Login kan du själv komplettera med mer bilder om du loggar in.

Är ditt Nick/Login inte kopplat till din annons så hör av dig så kopplar vi ihop dig med annonsen.

/Urban


2005-05-23 - Fler bilder i MC-säljes

Nu kan man ladda upp flera bilder i en MC-säljesannons – maximalt 10 st. Detta om man har flera bilder till annonsen tex. andra vinklar, detaljbilder, skydd, hjul osv.. När man laddar upp bilderna kan man även styra vilken bild som ska vara startbild (den första som visas i annonsen)

Vi har även ändrat så att varje bild har ett unikt namn vilket underlättar då det egna cacheminnet inte kommer spela ett spratt och visa den gamla bilden när man lägger upp en ny(fast det egentligen är den rätta som laddats upp).

Är du medlem och inloggad när du lägger in annonsen så att annonsen kopplas till ditt Nick/Login kan du själv komplettera med mer bilder om du loggar in.

Är ditt Nick/Login inte kopplat till din annons så hör av dig så kopplar vi ihop dig med annonsen.

/Urban


2005-05-18 - Angränsande län

Nu har vi utökat urvalet på MC-Säljes, MC-Köpes, Delar & Tillbehör, MC-Stulen, Företagsregistret, Medlemsgalleriet & MX-Banor med det geografiska urvalet angränsande län. Angränsande län är just det valda länet samt de angränsande länen för ett utökat geografiskt område i en sökning.

Angränsande län väljs genom att välja länet med ett plustecken bakom tex. Dalarna+ vilket inkluderar i urvalet även Jämtland, Gävleborg, Västmanland, Örebro samt Värmland.

Se mer om län / angränsande län »

Vi har även gjort om kartbilderna till att visa län och inte landskap som tidigare.

Man kan även nu sortera sitt sökresultat på län i Medlemsgalleriet och MX-banor.

/Urban


2005-03-20 - Förbättringar på MC Säljes

Bläddringsfunktion mellan annonserna (när du klickat upp en annons kan du bläddra vidare till nästa och/eller föregående utan att behöva stänga den aktuella annonsen). Bläddringen sker på det urval/sortering som man valt vid sökningen.

Handlares MC Säljesannonser visas med flera rader och en liten bild då sådan finns vid en normal sökning. De handlare som har MC Säljesannonser får även numera en extra summering på första sidan. Summan är klickbar för att visa just den handlarens MC Säljesannonser. Den handlare som har en företagsannons i företagsregistret har även namnet klickbart med en länk till sin företagsannons. Handlare är man om man aktivt säljer nya eller begagnade hojar och samtidigt tar hand om eftermarknaden med reservdelar osv..

Sökfuntionen har förbättrats genom att du nu kan göra ett mer exakt kubikval med min- och max-kubik.

/Urban


2005-02-20 - Förtydligande angående forumregler

Det som gäller står i ”Foruminfo” som du hittar på en länk längst ner på alla forumsidor.

Klickar man och läser där står det tydligt att det inte är tillåtet att uppmana till brott. Att inte betala full moms och tull är ett skattebrott. Att ljuga om innehållet/värdet är ett också ett brott - antagligen med rubricering varusmuggling.

För att unvika att någon missar forumregeln ”att det inte är tillåtet att uppmana till brott” har vi nu lagt in ett förtydliggande ovanför postning av inlägg och svar. Kompletta regler hittar du fortfarande under länken ”Foruminfo”.

Att tänka på vid privatimport:

Vid privatimport är det lätt att tro att bara för att det säljande företaget man beställer av inte uppger korrekta uppgifter så är det deras fel och att du står utan ansvar. Högst troligt är det du som köpare/mottagare/importör som är ansvarig.

”Jag chansar - då det värsta som hända är att jag får betala full moms och tull” kan antagligen slå tillbaka bara genom att tulltjänstemannen är extra nitisk eller bara tycker att ”nu det räcker” så överlämnas ärendet till åklagarmyndigheten.

När det gäller nya privatimporterade hojar från tex. USA, Kanada och Norge är det så att den som står som deklarant på tulldeklarationen är ansvarig att betala full moms och tull. Existerar ingen tulldeklaration med tillhörande tullkvitto så är det smuggelgods och kan tex vara stulet i annat land. Existerar tulldeklaration med tullkvitto men med felaktigt värde är det ett brott.

Största risken här är antagligen att man tror att man ”kommit undan” genom att hojen är i garaget och det gått en tid eller att man sålt den vidare. Den som står som deklarant på tulldeklarationen förblir deklarant även om hojen bytt ägare eller att det gått ett antal år. Deklaranten är och förblir ansvarig.

Då det gäller den lagliga (vita) privatimporten finns det inte så mycket vi kan säga annat än att det troligtvis kommer reglera sig självt med faktorer som priser, garantier, närhet till service, fri/betald kundsupport, växelkurs, leveranstider, fraktkostnad mm.

PS. En annan liten ändring i forumet är att du nu kan söka på nickname av postade inlägg/svar.

/Urban


2005-02-17 - Mailproblem lokaliserat och åtgärdat

Under en period har vi sett problem vad gäller mailsvar på annonserna. Problemet har varit lite knepigt och bara gällt vissa typer av mailadresser.

Nu har vi spårat problemet och gjort en bra lösning - nu funkar det som tänkt på alla e-postadresser.

Hör gärna av dig om du misstänker något inte fungerar trots allt.

/Urban


2005-02-01 - Ny kraftigare databasmotor

När EnduroMX har haft många samtidiga besökare har det blivit segt och trögladdat. För att råda bot mot detta har vi skaffat en mycket kraftigare databasmotor så att EnduroMX-sidorna ska laddas snabbt.

Motorn har testkörts en tid i skåp och alla prestandakurvor visade på positiva resultat. Med det i ryggen vågade vi hänga i motorn natten till måndag.

Det visade sig som vanligt att alla tester i skåp är ingenting mot verkligheten ute på nätet. Under hela förmiddagen blev vissa delar trögladdade och allra sämst prestanda visade det sig vara på inloggningen. Det positiva är att ingenting går upp mot testar i skarp drift så efter lite inkörning i drift, handpåläggning och injusteringar började databasmotorn spinna på riktigt bra.

Det kan fortfarande förekomma en del intrimmningssvaj men just nu ser effektkurvan mycket jämn och fin ut.

/Urban


2005-01-09 - Driftstörningar...

Det kan ha förekommit en del driftstörningar beroende på vilken anslutning man har.

Detta beror troligtvis på stormen som härjat i mellan- och södra Sverige. Servern/www.enduromx.com har hela tiden varit uppe, dock har många besökare inte nått servern då det har varit avbrott på vägen dit.

Vid lunchtid (11.40) tycks problemet vara lokaliserat och avhjälpt...

/Urban


2004-12-31 - Nyhetssummering

Detta är en nyhetssummering av de sista månaderna 2003.

 • Vi har vidarutvecklat produktannonserna som slumpas på förstasidan.
 • En uppdatering av medlemsprofilen så att man själv kan lägga in bildern på sina hojar.
 • Flera nya filmklipp som många var från tävlingar vi deltagit inklusive Ränneslätt, GGN och Novemberkåsan.
 • DVD Filmen "Ur allas synvinkel" som är en film från Gotland Grand National 2003.

/Urban


2004-12-03 - MX-banor

Nu finns ett register på motocrossbanor i Sverige. Det är idag inte helt komplett men fylls på hela tiden.

Hör gärna av dig om du hittar någon information som är felaktig eller något som borde kompletteras.

PS. Vi har även gjort en liten ändring i Företagsregistret genom att "Herr Slump" får avgöra om sorteringsordningen skall vara på Namn a->ö, Namn ö->a, Ort a->ö eller Ort ö->a.

/Urban


2004-11-17 - Fritextsökning i bildgalleriet.

Nu har vi lagt till ett fält för fritextsökning i bildgalleriet.

/Urban


2004-09-19 - Fritextsökning i MC Stulen

Nu är de stulna hojarna så många att vi lägger till fritextsökning efter önskemål från en användare. Detta för att lättare kunna hitta i listan.

Egentligen är det tragiskt att behöva ha en lista på stulna hojar överhuvudtaget.

/Urban


2004-06-22 - Se inloggade medlemmar

Nu kan du som inloggad medlem se vilka andra medlemmar som är inloggade samtidigt. Dessa visas längst ned i forumet och medlemsgalleriet. De som har profil visas med nicket som klickbar länk, övriga som vanlig text.

/L8


2004-06-16 - Problem med e-post

De 2 senaste dagarna har vi tyvärr haft en del problem med inkommande e-post. Det ska vara åtgärdat nu men en del e-post som skickats till oss de senaste dagarna har eventuellt inte kommit fram.

/Urban


2004-06-14 - Medlemsgalleri visar senast inloggad

Enligt önskemål har vi nu lagt till Inloggad (=senast inloggad) som en rubrik i medlemsgalleriet.

Man kan även vid en sökning göra urval på senast inloggad med olika tidsperioder tex. senaste 3 dagarna, senaste kvartalet osv..

/Urban


2004-06-10 - Medlemsgalleri

Nu finns ett medlemsgalleri där du kan söka andra medlemmar på område, nick, hojar mm. Detta gäller då man som medlem har en medlemsprofil.

För att använda medlemsgalleriet krävs att man är medlem och inloggad.

/Lotta


2004-05-31 - Nu kan du se alla produktannonser

Om du klickar på länken under produktannonsen på startsidan så visas aktuella produktannonser.

Har företaget flera erbjudanden/annonsbilder knutna till sin annonsplats så visas dessa lodrätt under respektive företag.

/Urban


2004-05-23 - Bläddringsfunktion på medlemsprofilerna

Nu finns en enkel bläddringsfunktion högst upp på medlemsprofilerna. Klickar man på << Föregående eller Nästa >> så visas föregående/nästa medlemsprofil sorterat i alfabetiskt ordning på Nickname.

För att se medlemsprofilerna krävs att man är inloggad.

/Urban


2004-05-12 - Återfunna Crosshojar i Västra Götaland

Enligt polisens kungörelse publicerad i Göteborgs Posten.

"Polisen har i Västra Götaland under perioden 2003-04-01t o m 2003-10-31 tagit i beslag eller i samband med brott funnit ett antal crossar som det ej gått att hitta ägarna på.

Har någon blivit av med en cross under den här perioden går det att ringa Lars Björsander 031-7392833 eller Beslagsenheten 031-7392000"

Bekräftat av Lars Björsander 2004-05-12. Man ska ha hört av sig senast i början på Juli-04.

PS. Glöm ej att ta för vana att kolla under MC Stulen innan du köper en hoj.

/Urban


2004-04-17 - Nu kan man även ladda upp bilder direkt till Delar & tillbehörsannonser

Nu kan man även själv ladda upp en digital bild (jpeg) från hårddisken direkt till din Delar & tillbehörsannons.

Enligt önskemål har vi även gjort en liten ändring under MC Säljes: Vid sökning får man upp en lista som visar 1 annons per rad men nu finns även möjlighet att att få lite extra info direkt i listningen genom att välja 4 rader/annons. Extra information är att om det finns en bild visas en liten tumnagelbild samt upp till 3 rader ur annonstexten.

/Urban


2004-04-07 - Nu kan man ladda upp bilder direkt till MC Säljesannonserna

Nu kan man själv ladda upp en digital bild (jpeg) från hårddisken direkt till din MC Säljesannons.

När du är nöjd med din MC Säljesannons och tryckt [Annonsera] får du en annonsbekräftelse där du som alt 1. kan ladda upp en jpeg-bild.

PS. Det går fortfarande bra även att mejla (alt 2.) in din bild till annonsbild@enduromx.com eller posta (alt 3) ett fotografi så scannar vi in det åt dig och lägger upp det till din annons.

/Urban


2004-03-17 - Kryssrutor för Ny och Beg i MC Säljes

Nu har vi lagt till möjligheten att göra urval på Ny eller Begagnad vid sökningar i MC Säljes.

/Urban


2004-03-16 - Förbättringar i Företagsregistret

Vi har gjort en del förbättringar i företagsregistret.

 • Vi har ändrat namn från Handlarregistret till Företagsregistret.
 • 75% större annonsbild för de som har köpt en företagsannons.
 • Länkar till alla som har en fungerande webbplats.
 • E-postformulär för att kunna skicka e-post till företaget.

/Urban


2004-02-04 - Ladda upp egna bilder i Medlemsprofilen!

Nu kan man ladda upp egna bilder till sin medlemsprofil. Bilderna kan vara vad som helst dock ej stötande och olagliga bilder.

Bilderna visas längst ner i medlemprofilen.

För att ladda upp bilder måste man skapa eller ha en fungerande medlemsprofil. Längst ner när du korrigerar din medlemprofil finns "Egna bilder". Till en början är det max fem bilder.

/Urban


2004-02-01 - Större bilder i MC Säljes annonser

Nu är en del av bilderna i MC-Säljesannonsernas större. I annonsen visas först en mindre bild, denna blir klickbar då det finns en större bild att se.

PS. Den lilla bilden är för att modemanvändare fortfarande skall ha drägliga nerladdningstider.

/Urban


2004-01-21 - Nicktröjor + mässa

Nu kan du beställa din egen Nicktröja som vi tagit fram i samarbete med Jernbergs i Malung. Jernbergs är de enda som syr upp egna MC-kläder i Sverige. Se även www.jernbergs.se.

Vi har även blivit inbjudna att närvara i deras monter På två hjul-mässan i Älvsjö 22-25 jan. Vi kommer att visa Nicktröjor och DVD-filmer/klipp.

Kom gärna och morsa på oss i monter B01:40.

/Urban


2003-12-22 - DVD - Ur allas synvinkel

Idag Måndag fick vi filmerna från tryckeriet och de skickades omgående till alla som beställt.

Eftersom det är A-post så säger Posten att det kommer levereras imorgon till alla.

Vi håller tummarna!

/Urban


2003-09-27 - Nu även annonsurval på sveriges län mm.

Vi har nu lagt till "sveriges län" på annonssökningarna vilket ger möjligheten till ett snävare geografiskt urval på alla annonserna. Norra, Mellan & Södra finns fortfarande kvar med en större träffbild för den som är beredd att åka lite längre.

Antalet supermotardhojar ökar stadigt och efter önskemål har vi nu delat på MC-typen SM/Offroad för att underlätta vid sökning. En SM-hoj är en enduro-, mx- eller offroad-hoj med 17 tumshjul både fram och bak. Då denna uppdelningen ger smidigare sökningar har vi även tagit bort maxgränsen på 700 cc samt kravet på encylindrig hoj. Med andra ord kan det annonseras riktigt stora offroadmaskiner som Elephanter & Twins.

På MC Köpesannonserna har vi även lagt till fritextsökning.

På Delar & tillbehör har vi ändrat annonskategorin "Däck o fälg" till bara "Däck" då fälgarna oftast är märkesbundna.

/Urban


2003-08-30 - Nu behöver man inte ange område vid annonsering

Tidigare när man annonserat har man varit tvungen att ange område såsom Norra, Mellan eller Södra. Det hände ibland att det blev fel område vilket resulterade i ett något felaktig svar när område var valt i sökningens urval.

Nu sköts detta med automatik så det alltid blir korrekt. Med samma automatik kompletteras även annonsen med det tillhörande "Länet".

När alla annonser har "Länet" inskrivet kommer vi utöka möjligheterna till ett snävare geografiskt urval: Hela | Norra-Mellan-Södra | Jämtlands län-Dalarnas län osv...

/Urban


2003-08-17 - Fritextsökning i MC Säljes

Nu finns det fritextsökning i MC Säljesannonserna.

Fritextsökningen söker i fälten:

 • Annonstext
 • Namn
 • MCSNr
 • Modell
 • Riktnummer
 • Telefonnmummer
 • Mobilnummer

Om det sökta ordet finns i något av fälten blir det en träff. Träffen visas genom att det sökta ordet/tecknen visas i VERSALER och röd färg.

Vi har även lagt till en kryssruta för Quadracer.
PS. Quadracer är 4-hjuliga tävlingsmaskiner som körs på bana. Detta är inte för ATV/bruksfordon, med andra ord passar inte en 6-hjulig Polaris med 1-tons vinsch.

/Urban


2003-08-10 - Kalendern har nu tagit form.

Deltagande är det viktigaste för att nå framgång för våra sporter. Deltagande som arrangör, utövare, banpreppare, publik på plats, publik i tv-soffan osv..

Med ökat deltagande ökar bredden vilket i slutändan resulterar i större enskilda framgångar som slutligen ger mera mediabevakning och pengar till sporterna.

Att få korsordslösande tant Märta 78 år att komma ut och försöka följa nattetappen av Novemberkåsan eller få golftokiga Bosse Järnsjua att byta kanal från livesändningar av "Grässhoppe Open" till att se "Moto GP" är inte realistiskt. Ett viktigare och mycket lättare mål måste vara att få oss redan frälsta och halvfrälsta att inte missa något pga "det hade jag ingen aning om" eller "tänk om jag bara hade vetat". Det är här vi tror att EnduroMX-kalendern kan fylla en funktion och minimera risken att vi fanatiker missar något intressant.

Här kan vi alla dra ett strå till stacken genom att informera om olika händelser som vi kallar kalendertips. Kalendertipset kan vara tävlingar, uppvisningar, TV-sändningar, läger, mässor, öppet hus, provkörningar, guidade turer eller annat som rör våra sporter. Gemensamt är att det skall vara kalendertips som man kan delta i Sverige och även utan att vara medlem i en specifik klubb (tex. KM-tävling).

Att informera om en händelse gör man enklast genom att trycka på Annonsera och välja "Kalendertips".

Maila gärna om du kommer på något som vi borde ändra på eller lägga till!

/Urban


2003-07-29 - E-postformulär i alla annonser

I de annonser där annonsören angett sin e-postadress klickar du nu fram ett svarsformulär för att skicka e-post till annonsören.

Detta gör att man inte behöver sitta vid sin egen dator med konfigurerad e-post utan kan maila annonsören från alla uppkopplade datorer.

Vi har även lagt till möjligheten att ange 2 st olika e-postadresser, en för annonsen och en för kontakt/administration med EnduroMX.

Detta gäller MC Säljes, MC Köpes, Delar & tillbehör samt MC Stulen.

/Urban


2003-06-03 - Bilder på Delar & tillbehör

Nu har vi förbättrat annonskategorin Delar & tillbehör så att du även där kan ha med en bild till din annons. Det gäller säljes annonserna.

När man annonserat får man en annonsbekräftelse med instruktioner om hur man bifogar en bild.

Om bilden är digital mejla bilden till annonsbild@enduromx.com och med ditt annonsnummer som referens (DTNrXXXX).

/Urban


2003-05-23 - Bläddringsfunktion i Bildgalleriet

Nu finns en bläddringsfunktion i Bildgalleriet vilket innebär att du lätt kan bläddra framåt eller bakåt direkt från den bild du klickat upp för förstoring.

Observera att bläddringen är baserad på urval och sortering gjort tidigare i bildgalleriet.

/Urban


2003-05-22 - Ordning och reda bland filmklippen

Nu har vi organiserat filmklippen under rubriken Film. Där kan du nu välja om du vill spela upp direkt i ett eget fönster eller ladda ner till hårddisken. Vi kommer att fylla på med fler eftersom.

Ps. Då filmerna är ganska stora 12 - 35 MB tar det tyvärr lång tid med modem.

/Urban


2003-05-11 - Ramar (eng. frames) borttaget.

Vi har nu tagit bort webbsidesfunktionen ramar (eng. frames). Detta gör att du som har en liten skärm eller har skärmstorleken inställd på tex. 800x600 nu kan rulla ner för att se den nedersta rubrikerna.

/Urban


2003-04-10 - Fritextsökning på Delar & tillbehör

Då antalet annonser på Delar & tillbehör har ökat kraftigt har vi nu lagt till en fritextsökning för att förenkla annonssökningarna.

Sökningen sker i rubriken, annonstexten och i fältet namn.

/Urban


2003-02-01 - Annonsförbättringar för företag i branschen

Vi har vidareutvecklat och förenklat annonseringsdelen för de företag i branschen som vill synas på EnduroMX.

/Urban


2002-12-26 - Medlemsprofil

Nu kan du som inloggad medlem skapa din egen medlemsprofil.

Det innebär att du fyller i din ålder, ort, klubb, hojar mm. Du kan även komplettera med egen bild och text om du vill.

Till en början visas profilen via ett "öga" i forumet när du skriver ett inlägg eller svar. Blir det tillräckligt många profiler så kommer vi att göra ett medlemsgalleri som visas för de som gjort egna profiler. Där kan man söka på tex. ålder, ort, klubb, hojar mm.

För att skapa sin egen medlemsprofil loggar du in via rubriken "Logga in" i menyraden till vänster. Klicka sedan på länken "Korrigera medlemsprofil".

Vill du komplettera med en bild skickar du den till adressen: medlemsbild@enduromx.com.

Man kan ändra sin egen medlemsprofil så många gånger man vill genom att logga in via "Logga in" i vänstermenyn...

/Lotta


2002-11-14 - Rapportage - Ny kategori

Nu finns rubriken Rapportage som är en kombination av rapport och collage. Först ut är tjejlägret i Nyköping 4-6 oktober 2002.

Tanken är att vi ska fylla på med fler rapportage om andra hojhändelser framöver.

/Lotta


2002-10-15 - Nu finns även klubblänkar samt att MC-Säljes har fått urval på motortyp.

Nu finns länkar till Sveriges alla Enduro- och MX-klubbar under rubriken Klubbar.

Hittar du inte din klubb eller om du ser något som saknas eller inte stämmer skicka gärna ett mail (admin@enduromx.com) så fixar vi det.

Vi har även lagt till att man i MC-Säljes kan göra urval på 2-takt eller 4-takt - enligt önskemål.

/Urban


2002-10-08 - Serverbyte och DVD-skiva.

Förra veckan på måndag storknade den gamla servern helt och vi valde att flytta över till den nya servern. EnduroMX övertransfererade 4 ggr den tillåtna maxgränsen innan man måste flytta till en helt egen server. Det akuta serverbytet bidrog till att det blev stopp fram till midnatt. Nya servern kördes under förra veckan utan adressen www.enduromx.com men nu fungerar det som vanligt.

Skriver du in adressen www.enduromx.com och hamnar på informationssidan med texten att serverbyte sker, så bör du uppdatera sidan då den är gammal och ligger lagrad lokalt på din dator.

Det gäller även dig som kör med adressen 195.149.159.74 i adressfältet.

För att uppdatera skriv in adressen www.enduromx.com håll ner Ctrl (PC) eller Alt(Mac) och tryck sedan på uppdatera/reload i din webbläsare.

Det finns en inbyggd fördröjning innan namnet slår igenom korrekt vilket också medfört att några har fått problem att logga in. Gör du uppdateringen ovan och kommer in på sidan med namnet www.enduromx.com i adressfältet så fungerar inloggningen.

I natt trycktes DVD-skivan "Ur banans synvinkel" och vi kommer börja skicka ut dom imorgon onsdag så de första borde levereras innan helgen.

/Urban


2002-09-28 - Film - Ny kategori på EnduroMX

Nu har vi lagt till ytterligare en kategori nämligen "Film". Där kommer vi att lägga upp filmklipp och även köp-DVD.

Först ut är vi med DVD:n "Ur banans synvinkel" från Gripendygnet 2002 som är filmad med en kamera inmonterad i hjälmen. Det gör att du kan följa med i spåret under ett helt dagvarv och ett helt nattvarv med tillhörande ingredienser.

/Urban


2002-09-01 - På MC Säljes har vi nu lagt till en ny MC-typ kallad SM/Offroad.

Då det kommer in väldigt många MC Säljesannonser som är av typen SuperMotard(SM)- eller rena Offroad-hojar har vi nu gjort en egen katagori för dessa som vi kallar SM/Offroad.

Gemensamt för bägge är att dessa skall vara encylindriga, ej överstiga 700 cc och vara antingen en maskin för SuperMotard eller vara en bra grushoj.

Då en Cross(MX)- eller ren Endurohoj har tillhörande SuperMotardhjul klassar vi den som en SuperMotard och hamnar under MC-typen SM/Offroad.

/Urban


2002-08-30 - Som inloggad medlem kan du nu även korrigera dina MC köpes- och Delar & tillbehörsannonser.

Nu kan du förutom dina MC-säljesannonser även korrigera dina MC Köpes- samt Delar & tillbehörsannonser.

För att korrigeringen ska fungera måste du vara inloggad medlem när du lägger in annonsen samt när du ska korrigera. Om du inte varit inloggad när du lade in annonsen så kan du maila så kopplar vi ihop ditt nick med annonsen.

Du kan korrigera dina annonser på två ställen:

 • Direkt när du loggat in(via rubriken t.v) eftersom de annonser som är knutna till ditt medlemskonto (nickname) visas direkt.
 • I din annons på MC Säljessidan genom att klicka på symbolen som ser ut som en penna till vänster i det övre röda fältet.

Som handlare kan du som inloggad korrigera både din Handlarinfo och dina MC Säljesannonser.

/Urban


2002-08-13 - Korrigera egna annonser samt se hur många gånger annonsen visats.

Nu har vi lagt till funktionen att kunna ändra sina egna annonser om man är medlem.

Är man inloggad medlem när man annonserar kommer man kunna ändra sina annonser. Detta gäller från 2002-08-13. Det kommer att gälla alla annonser men just nu går det bara att korrigera MC-Säljes annonserna. Snart har jag gjort sidorna för MC-Köpes och Delar & Tillbehör också.

För att ändra en MC-Säljes annons loggar du in med "Logga in" rubriken till vänster. När välkomstsidan kommer upp finns en länk till "Korrigera MC-Säljes". De annonser som man har annonserat när man varit inloggad kommer att visas när du klickar på länken.

Har du som medlem annonser som du lagt in sedan tidigare kan du höra av dig till admin@enduromx.com så kopplar vi ihop annonsen med ditt "Nick".

Vi har även gjort så att man kan se hur många gånger den egna annonsen har visats. Detta ser du när du är på sidan för att korrigera annonsen längst uppe till vänster. Det finns annonser som visas flera hundra gånger på 2-3 dagar.

PS. Givetvis går det bra att annonsera utan att vara medlem även i fortsättningen !

/Urban


2002-06-30 - Handlarregister

Nu finns EnduroMX handlarregister. Där har vi samlat företag som säljer produkter och tjänster till oss som åker enduro och motocross. Registret är inte komplett utan kommer att fyllas på eftersom.
Hittar du inte ditt favoritföretag så maila gärna företagets namn, ort och telefonnr så lägger vi upp det.

Om du tycker att uppgifterna om företagen är bristfälliga så håll ögonen öppna..

/Urban


2002-06-03 - Inloggning för att skriva i forumet...

Nu måste man vara inloggad för att kunna göra ett nytt inlägg eller skriva ett svar i EnduroMX- Forum.

Vi har inte gjort det för att krångla till det utan för att ha möjlighet att kunna hantera personer som ibland dykt upp i syfte att bara förstöra. Som inloggad fylls "Nicket" i automatiskt och gör det tom lite smidigare.

Alla nya saker kan ha inkörningsproblem som kan vara svåra att testa utan belastning. Hoppas ni kan ha lite överseende om det skulle krångla den närmaste tiden. Skulle du få problem med ditt "Nickname" eller lösenord skicka ett mail till admin@enduromx.com så hjälper L8 dig.

Du som inte har skaffat ett eget Nickname klicka på rubriken "Bli medlem" och anmäl dig. Det tar ca: 3 dagar att bli aktiverad.

PS. Man blir utloggad om man stänger sin webbläsare eller efter 20 minuters inaktivitet.

/Urban


2002-06-02 - Banor nytt ämne i forumet samt ett nytt filter.

Efter tips av er användare har vi nu brutit ut banor till ett eget ämne i forumet. Ett ställe att tipsa varandra om olika banor och platser att åka MX & Enduro på. MX-banor, Enduro-slingor och grusgropar/freeride-ställen. En forum-tråd för varje ställe.

Man kan tex. skriva hur man hittar dit om man inte är infödd. Typ av bana/ställe, underlag, svårighetsgrad, om det hör till någon klubb, sträckning osv.. Allt som kan vara värt att veta.

Det är alltid lika kul och spännade att prova nya platser. När man tittar på alla bilder i bildgalleriet så ser man att det finns en massa roliga ställen i Sverige.

Silwer tipsade också om att det kan var idé att göra ett filter som visar alla ämnen utom "Depåsnack" för de som inte vill läsa "off-topics". Vi tyckte det var en mycket bra idé så nu kan man filtrera bort depåsnack med "Alla ämnen utom depåsnack".

PS. Kabeln i kulverten är lagad och snigelmailen har landat...

/Urban


2002-05-30 - Brand i kulvert ger snigelfart på e-mail..

Branden i Akallakulverten som stängt av strömmen för stora delar av Västerort Stockholm har även stängt av länken som EnduroMX E-mail vandrar över.

Mail som skickas till EnduroMX mellanlagras på en sekundär-mailserver och kommer leveraras när länken är uppe troligtvis nu på lördag. Skulle det visa sig att det tar längre tid styr vi över mailen på en reservlänk.

/Urban


2002-05-28 - Frågor & svar

Nu har vi lagt till en Frågor och svarsida som vi hoppas ska vara till hjälp. Klicka på pilarna framför frågan så får du fram svaret.

Vi fyller på med fler frågor och förhoppningsvis med tillhörande svar.

/Urban


2002-05-19 - Race-sida

I samband med att vi faktiskt fick till ett lag till 6-timmars i Bergby så gjorde vi en rapporteringssida som vi kallar Race. Blir det fler race med ett eller flera EnduroMX-lag så fyller vi på med information från dessa under samma länk.

6-timmars i Bergby blev också ett ypperligt tillfälle att pröva en del teknik som också funkade bra.

/Urban


2002-05-06 - Medlemskap och inloggning...

Nu kan du ansöka om att bli EnduroMX-medlem. Som medlem loggar du in med ditt nickname(signatur)och lösenord och kan sedan:

 • Skriva i forumet
 • Söka i forumarkivet
 • Korrigera i egna annonser
 • Ta del av kommande serie av mek-tips mm
 • Hänga på depåsnacket (Medlemschat)

Läs mer under länken Bli medlem - Välkommen med din ansökan!

/Urban


2002-04-25 - Hoj nr 2 återfunnen!

Hans i Täby har återfått sin Suzuki DRZ 400 som stals 2002-04-10. Detta tack vare ett tips från en som sett Hans stulen-annons här på EnduroMX. Jättekul! Tanken var ju att om så bara en stulen hoj kom till rätta så skulle det vara värt att ha tjänsten. Nu är det alltså två hojar som återfunnits hittills. Om vi hjälps åt att hålla koll så kammar skurken noll..

/Urban


2002-04-21 - Vidareutvecklad annonseringsdel

Den gamla annonseringsdelen byggde på att man hade cookies påslaget i sin webbläsare. Det funkar i de absolut flesta fallen men inte till 100%. Ibland kunde det även vara ett företags brandvägg som satte stopp.

Nu har vi skrivit om annonseringsdelen helt utan att utnyttja funktionen cookies. Vi tror och räknar med att det skall fungera bättre nu.

Vi har även lagt till en del där man verifierar sin inskrivna annons.

/Urban


2002-04-17 - Nu finns era bilder i ett eget bildgalleri!

Era bilder som visats slumpvis på framsidan har nu blivit så många att vi lägger de i ett eget Bildgalleri. Galleriet med MC-bilder döps om till MC-galleri.

Fortsätt skicka in era bilder då vi är många som tycker det är jätteskojigt att titta på dem.

PS.Glöm inte att ange vem som är fotograf.

/Urban


2002-04-09 - Uppdatering av urval i MC Säljes

Då allt fler handlare valt att annonsera under MC Säljes har de fått en egen kryssruta.

Vi passade även på att dela upp kubikvalet ytterligare enligt följande: Mindre än 125 cc, 125 tom 200 cc, 201 tom 250 cc samt större än 250 cc.

/Urban


2002-03-24 - Nu finns sortering och urval i MC Galleriet

Bilderna i MC Galleriet har nu blivit över 600 stycken och det kan vara lite svårt att hitta vad man söker.

Därför har vi nu lagt till möjligheten att göra urval samt sortera resultatet.

/Urban


2002-03-19 - Utveckling av EnduroMX Forum

Forumet är nu uppdelat i 5 ämnen nämligen: "Chassi", "Motor", "Personlig utrustning", "Tävlingar, banor och regler" samt "Depåsnack". Detta för att att du lättare ska få en överblick över alla inlägg.

Har du önskemål om andra ändringar eller ytterligare ämnen hör gärna av dig.

/Urban


2002-03-11 - Första (vad vi vet) stulna hojen återfunnen med hjälpa av MC Stulen-listan!

Natten mot tisdag 31/7-01 stals en Kawasaki 85 KX -01 i Sundsvall. 30/1-02 anmäldes stölden till MC Stulen-listan. Nu har den återfunnits av Polisen söder om Stockholm.

Läs mer om vad just du kan göra under rubriken MC Stulen... "Man har mer skoj på en egen hoj :-)"

/Urban


2002-02-24 - Era egna inskickade bilder visas på framsidan.

Nu finns möjlighet till att skicka in en egen bild för att visas slumpmässigt på framsidan.

När det blir många bilder gör vi ett eget galleri för dessa.

Vila, vurpa eller action! Gammal eller ny hoj! Elit eller motionär! Det är känslan vi vill visa!!

/Urban


2002-02-19 - EnduroMX Forum visar nu endast nya inlägg och trådar inte äldre än 7 dagar.

Forumlistan visar endast nya inlägg och trådar där det varit aktivitet under de senaste 7 dagarna.

Vill man se äldre trådar kan man använda fritextsökningen med Arkiv ikryssat.

Vi har även lagt in möjlighetetan att skriva in sitt icq-nr i inlägg och svar för de som vill.

/Urban


2002-02-03 - Ändrad sorteringsordning i EnduroMX Forum!

Tidigare sorterades trådarna i ordning efter senast uppdaterat. Detta gjorde att en del inlägg försvann bakåt utan att någon hann se dem.

För att ge alla inlägg en rättvis exponering har vi nu ändrat sorteringsordningen så att inläggen visas i den ordningen de skrevs.

Vill du ändra tillbaka till den gamla sorteringsordningen med senast uppdaterat inlägg högst upp, så klickar du bara på pilarna till höger om Svar.

Hoppas att alla hittar tillbaka till sina tappade trådar!

/Urban


2002-01-16 - Enkel fritextsökning i EnduroMX Forum

Då antalet inlägg ökat kraftigt i EnduroMX Forum har många efterfrågat någon form av sökning.

Nu har vi gjort en enkel fritexsökning och hoppas att det skall underlätta.

Innan du frågar kan det vara en bra idé att gör en sökning först då ämnet kanske avhandlats tidigare i forumet.

Fritextsökningen gör ingen skillnad på VERSALER eller gemener. Sökningen sker i texten på inlägg, svar och i rubriken.

/Urban


2001-12-04 - Serverbyte!

Efter ständigt återkommande problem på webbservern hos vår leverantör så byter vi nu leverantör. Idag den 3/12-01 har servern varit nere minst 4 ggr vilket är helt oacceptabelt.

Vi hoppas att vår nya server är pålitligare och fungerar bättre. På vår nya server har vi även en kraftigare databasmotor som vi framöver skall koppla på! Skillnaden torde vara som att byta från CR80 till CR500(Storslungarn) för er som åker Honda :-)

Adressen kommer fortsättningsvis även vara www.enduromx.com dock kommer vi temporärt under några dagar ligga på adressen http://www.enduromx.temp.pi.se/index.html. Detta tills det slår igenom på alla "namnserverar" ute på nätet - normalt 24 - 48 timmar.

Detta kommer även ge oss möjlighet att utveckla EnduroMX vidare enligt de önskemål som har kommit upp!

/Urban


2001-09-25 - EnduroMX utveckling!

Vi tycker att det är mycket kul att "EnduroMX Forum" har blivit så populärt. Tyvärr har lite av poängen försvunnit då en del oseriösa inlägg stör ordningen. Det är tråkigt men samtidigt avspeglar det samhället för övrigt - några få förstör för många andra.

Vi har fått önskemål om att göra en inloggningsfunktion, vilket skulle innebära att vi lättare kan utestänga de som skriver oseriösa inlägg och svar. Förändringen skulle innebära att om man vill läsa och skriva i forumet så måste man först bli medlem och får då ett loginnamn/lösenord.

Under tiden som det tar att skapa den funktionen ber vi er att ignorera alla oseriösa inlägg så att de inte utvecklas till pajkastningsföljetonger. Samtidigt kommer vi att radera friskt så att forumet förblir vad det var tänkt att vara, nämligen en kunskapsbank för oss alla cross- och enduroåkare.

Ytterligare förändringar som vi skulle vilja införa är funktioner som fritextsökningar och ämnesuppdelningar.

/Urban


2001-08-26 - Nu finns urval på kubik samt visa antal annonser!

På MC Säljes annonserna finns nu möjlighet att göra urval även på kubik storleken.

 • Mindre än eller lika som 125 cc.
 • Större än 125 cc upp till och med 250 cc.
 • Större än 250 cc.

Man kan nu även välja om man vill se 25, 50, 75 eller 100 annonser per sida.

/Urban


2001-08-23 - Problem med internetservern!

Kort under Tisdag samt från Onsdag kväll till Torsdag morgon var det stopp på EnduroMX. Detta beroende på ett fel hos vår Internetleverantör(webbhotellet). Det skall vara åtgärdat nu och vi hoppas att det inte återkommer.

/Urban


2001-08-23 - Nu startat vi EnduroMX Galleri

EnduroMX Galleri är ett bildgalleri baserat på annonser som finns eller har funnits i MC-Säljes. När en annons kompleteras med en bild så hamnar den eventuellt även i EnduroMX Galleriet.

/Urban


2001-08-07 - Forumlistan visar nu 25 st inlägg per sida!

Nu har vi delat upp forumets "Visa alla inlägg" på att visa 25 st inlägg åt gången. För att se de övriga inläggen - klicka på tex sid 2 eller 3 under listan.

/Urban


2001-07-26 - Hög tid att boka båtresa till GGN

Skall du vara med och åka Gotland Grand National (GGN) är det verkligen hög tid att boka båtresa. Jag bokade nu i veckan och det var till att ta de tider som fanns...

Glöm inte att anmäla dig till tävlingen - läs mer om GGN på http://www.gotlandgrandnational.com.

Tel. till "Destination Gotland" är 08-20 10 20 eller 0498-20 10 20.

/Urban


2001-07-19 - MC Köpes och Delar & tillbehör sökningar delas nu upp på 25 annonser per sida.

Nu har vi gjort MC Köpes och Delar & tillbehör som MC Säljes - svaret från en sökning delas delas upp på 25 annonser per sida.

Detta för att öka prestandan.

/Urban


2001-07-17 - EnduroMX Forum startad!

Nu startar vi EnduroMX Forum för oss som är intresserade av Enduro och Motocross.

På EnduroMX Forum är tanken att man skall kunna diskutera, ställa frågor och lämna information om tex. hojarna, kringutrustning, tävlingar, banor osv... I stort sätt allt som rör Enduro & Motocross.

Hör av dig om du vill ändra något.

/Urban


2001-06-19 - Svaret från en MC Säljes sökning delas nu upp på 25 annonser per sida.

Eftersom så många väljer att annonsera på EnduroMX har vi valt att dela upp ditt sökresultat på MC-Säljes om 25 annonser per sida.

Detta för att öka prestandan!

/Urban


2001-05-28 - Nu finns möjlighet till sökning både Enduro & MX i samma sökning.

På MC-Säljes kunde man göra sökning på antingen Enduro eller MX. Nu är alternativ knapparna utbytta mot kryssrutor vilket ger möjlighet att söka på både Enduro & MX -hojar i samma sökning. Båda kryssrutorna är förvalda vilket gör att om man inte gör ett urval så visas alla aktuella annonser.

/Urban


2001-05-08 - Nu visas bildannonser slumpvis på första sidan!

På första sidan visas MC-Säljes annonser med bilder slumpvis. Under bilden finns en direktlänk till den aktuella annonsen. Detta gäller både MX- och Enduro-hojar.

/Urban


2001-04-11 - Webbläsarfunktionen Cookies måste vara när du annonserar!

När man annonserar på EnduroMX måste webbläsarfunktionen "Cookies" var på för att kunna annonsera. Är Cookies inte på kommer det inte gå att annonsera.

Detta är inget problem i 98% av fallen! Vi kommer nog att ändra annonsidan så att den känner av om Cookies är på eller inte.

Cookies hittar man oftast under webbläsarens inställningar(eng preferences).

/Urban


2001-03-22 - Delar & Tillbehör visar nu endast aktuella annonser (6 veckor).

Nu har vi ändrat Delar & tillbehör så att äldre annonser än 6 veckor inte visas. Nu visar alla annonsgrupper (MC Säljes, MC Köpes och Delar & tillbehör) lika.

/Urban


2001-03-03 - Delar & tillbehör sorteras på Inlagd/ändrad datum

Nu kan man på Delar & tillbehör sortera på Inlagd/ändrad datum. En funktion som många har frågat efter. Det gör det enklare att se vad som har kommit sedan man sist var inne och kollade!

/Urban


2001-02-13 - PG:s Dakar hoj till salu!

PG Lundmark säljer sina Paris-Dakar hoj.

Enligt PG är den motionskörd i 19 dagar och bra som korvmojshoj! Hojen har tagit sträckseger i Paris-Dakar 2001 - den enda svenska någonsin.

Korvmojshoj

/Urban


2001-02-09 - MC Säljes sorteras på Inlagd/ändrad datum

Nu kan man på MC Säljes sortera på Inlagd/ändrad datum. En funktion som många har frågat efter. Kommer inom kort även på Delar & tillbehör.

/Urban


2001-02-04 - Annonskod på MC Köpes och Delar & tillbehör

Nu kan man radera eller förlänga sin egen annons MC Köpes eller Delar & tillbehör annons. Tidigare hade man bara den möjligheten på MC Säljes. Annonskoden har man dock haft möjlighet att lägga in fr.o.m 2000-12-18.

/Urban


2001-02-04 - EnduroMX Nyheter

Nu finns Nyheter på EnduroMX. Det gäller i första hand förändringar och förbättringar av annonsplatsen EnduroMX - men även händelser inom Enduro och Motocross.

EnduroMX utvecklas efter vad Du som användare efterfrågar!

/Urban


2001-02-03 - Äntligen MC Köpes på EnduroMX!

Många har efterfrågat MC Köpes på EnduroMX. Nu har vi gjort en MC Köpes. Första annonserna har redan lagts in 2001-02-03. Du lägger in annonserna lika enkelt som vanligt via rubriken Annonsera. Efter du fyllt i dina uppgifter om dig som annonsör trycker man på knappen MC Köpes. MC Köpes annonserna hittar man sedan under den egna rubriken MC Köpes.

/Urban


2001-01-17 - Rekord 25 st nya annonser på en dag!

25 st nya MC Säljes annonser inkomna på en dag. Notera att det gäller bara Enduro eller Motocross hojar till salu.

/Urban


2000-12-18 - Annonskod till din egen annons

Fr.o.m 18 december 2000 kan man ange en annonskod till sina annonser. Annonskoden kan man använda för att själv radera sin annons eller förlänga annonstiden (+6 veckor). Du kan själv radera / förlänga till en början på MC Säljes annonserna. Snart kan du även göra det på Delar & tillbehör!

/Urban


Sidannons:
Länk till Pierce AB / 24MX
Produktannons:
Länk till Pierce AB / 24MX